PDF Nyomtatás E-mail

2. MODUL

OPERÁCIÓS RENDSZEREK


A MÁSODIK MODUL TARTALMA

A második modul 80 feladatot tartalmaz, közülük egyet kell a vizsgán megoldani. A megoldások során előre elkészített könyvtárakat (mappákat) és fájlokat is kell használni.

ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK A MEGOLDÁSHOZ ÉS A JAVÍTÁSHOZ

A vizsgán csak a választott operációs rendszert, tömörítő és víruskereső programokat lehet használni, külső fájlkezelő program használata nem megengedett.

Az elméleti kérdések megválaszolására bármilyen, txt formátumú fájl létrehozására alkalmas szövegszerkesztő program használható.

A vizsgaközpont a feladatokban szereplő meghajtó-, könyvtár- (mappa-) és fájlnév hivatkozásokat másra cserélheti, amennyiben ezt a feladat megoldhatósága indokolttá teszi. Hasonlóan kell eljárni az adott környezetben nem értelmezhető megnevezésekkel is. A modul szövegében dőlt betűkkel szedett szavak a vizsgaközpont által megváltoztatható elemeket jelölik.

Nyomtatáskor az alapértelmezés szerinti, vagy a vizsgaközpont által megjelölt nyomtatót kell használni.
A központ fájlba történő nyomtatást is kérhet, ilyenkor a megadott helyen és névvel kell létrehozni a fájlt.

A feladatlapok végén olvasható „majd kapcsolja is ki a gépet!” utasítást a vizsgaközpont érvényben hagyhatja vagy törölheti saját igényének, illetve a feladatlap javíthatóságának megfelelően.

Az egyes részfeladatokra 1, 2 illetve 4 pont adható. A 2 és 4 pontot érő feladatok pontszámai a feladat teljesítésének mértéke szerint oszthatók.

Az elérhető maximális pontszám: 32.

A sikeres vizsgához a vizsgázónak legalább 24 pontot kell megszereznie.

A vizsgáztató ellenőrzi és a nemzetközileg meghatározott irányelveknek megfelelően értékeli a megoldást.

A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható.

A vizsgafeladat megoldásához rendelkezésre álló idő 45 perc.

 

(Az „Általános irányelvek a megoldáshoz és a javításhoz” című részt a vizsga megkezdése előtt a vizsgázónak meg kell kapnia.)